Sernik na zimno z truskawkowymi sercami

Sernik na zimno z truskawkowymi sercami

Autor: Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Gdy się zaskrzepną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy. Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego

Serduszka

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 ¾ szkl wody
  • dżem truskawkowy

Sernik

  • 1 kg serka naturalnego
  • 200 ml śmietanki Łaciata 30%
  • cukier wanilinowy
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 9 łyżek wody