Wspaniały sernik z kokosem i truskawkami. Idealny na sezon letni i wszelkie okoliczności.
Danie: Podwieczorek, Deser,
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki,
Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Przygotowujemy tortownicę smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą. Ułatwi nam to wyjęcie już gotowego ciasta z formy.
Krok 2
Na stole przygotowujemy dwie miski. W pierwszej misce ucieramy składniki na ciasto. Wykładamy nim spód i brzeg formy. W drugiej misce na wolnych obrotach miksujemy wszystkie składniki na masę serową. Wylewamy ją do tortownicy.
Krok 3
Pieczemy 50 minut. W tym czasie blendujemy 1/3 truskawek z cukrem. Po wyjęciu z piekarnika wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, układamy kawałki truskawek i całość polewamy zblendowanym musem truskawkowym.