Śnieżne muffinki

Śnieżne muffinki

Autor: Ania

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Przygotowanie

Krok 1
Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, delikatnie mieszamy. Wystudzone babeczki dekorujemy lukrem, ozdabiamy śnieżynkami.

składniki

  • Ciasto:
  • 250g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 90 g cukru
  • 1 jajko
  • 80 ml oleju
  • 150 g śmietanki 36% Łaciata
  • 1 op. polewy
  • Dodatkowo:
  • gęsty lukier