Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Jabłko umyj, osusz i obierz ze skórki. Zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Przełóż do salaterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Obraną cebulę także zetrzyj na tarce. Posól, a następnie wymieszaj ze startym jabłkiem.

Krok 3
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj ją do surówki.

Krok 4
Kapustę umyj, wykrój głąb i pokrój na wąskie paseczki. Przełóż do salaterki.

Krok 5
Dodaj szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą oraz dużą ilością pieprzu. Wszystko wymieszaj.

Krok 6
Na koniec polej oliwą i dodaj majonez, a potem delikatnie przemieszaj surówkę. Podawaj od razu. Smacznego!

Składniki

  • 1/2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 250 g białej kapusty
  • 3 - 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 łyżka majonezu