Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Jabłko umyj, osusz i obierz ze skórki. Zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Przełóż do salaterki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Obraną cebulę także zetrzyj na tarce. Posól, a następnie wymieszaj ze startym jabłkiem.
Krok 3
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj ją do surówki.
Krok 4
Kapustę umyj, wykrój głąb i pokrój na wąskie paseczki. Przełóż do salaterki.
Krok 5
Dodaj szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą oraz dużą ilością pieprzu. Wszystko wymieszaj.
Krok 6
Na koniec polej oliwą i dodaj majonez, a potem delikatnie przemieszaj surówkę. Podawaj od razu. Smacznego!