Surówka z białej kapusty z chrzanem

Surówka z białej kapusty z chrzanem

Autor: Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.

Krok 2
Cebulę drobno posiekać.

Krok 3
Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 4
Jabłko skropić sokiem z cytryny.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać chrzan i oliwę. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać.

Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Składniki:

  • 20 dag białej kapusty
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 średnia marchewka
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Sól
  • Cukier
  • Sok z cytryny