Surówka z selera jabłek i patisonów

Surówka z selera jabłek i patisonów

Autor: Śnieżynka

Danie: Sałatki,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Seler osączyć z zalewy, włożyć do miski. Osączone patisony pokroić w drobną kosteczkę. Por drobno posiekać, wsypać do miski z selerem i patisonami.

Krok 2
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z przygotowanymi składnikami. Dodać majonez, odrobinę świeżo zmielonego pieprzu i cukru, wymieszać.

Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Lista składników

  • 1/2 szkl selera konserwowego
  • 1 szkl patisonów marynowanych
  • 10 cm pora
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka majonezu light
  • cukier
  • pieprz