Surówka z selera i pomidorów

Surówka z selera i pomidorów

Autor: Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Seler i kukurydzę osączyć z zalewy.

Krok 2
Pomidor sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w średniej wielkości kostkę.

Krok 3
Obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Krok 4
Korniszony pokroić w kosteczkę.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Lista składników

  • 1/2 słoika selera konserwowego,
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej,
  • 1 pomidor,
  • 2 korniszony,
  • 1 jabłko,
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka majonezu light,
  • sól,
  • pieprz