Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Krążek bakłażana oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.
Krok 2
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor.
Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.