Tarty chrzan z jajkami

Tarty chrzan z jajkami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Z ugotowanych na twardo jajek białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy w z cukrem. Następnie dodajemy ocet i śmietanę. Białka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy chrzan oraz starte białka, doprawiamy do smaku solą.

Krok 2
Podajemy do jajek ugotowanych na twardo. Świetnie sprawdza się też jako pasta kanapkowa.

składniki

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka (więc spowoduje, że będzie ostry)
  • 1 łyżka śmietany 18% Łaciata
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól - do smaku