Osób: 18
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Krok 1
Truskawki umyć, usunąć szypułki. 2/3 włożyć do garnka, zagotować. Wsypać 1 galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku, odłożyć w chłodne miejsce.
Krok 2
2 galaretki rozpuścić w 150 ml wody.
Krok 3
Pozostałe truskawki zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji).
Krok 4
Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym, połączyć z płynną galaretką i zmiażdżonymi truskawkami, osłodzić do smaku cukrem pudrem.
Krok 5
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, bok połówkami truskawek. Wylać masę serową, wcisnąć pozostałe truskawki, odłożyć do stężenia.
Krok 6
Na wierzch sernika wyłożyć przygotowany tężejący mus, pozostawić do stężenia, ozdobić według uznania.