Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Margarynę, cukier i ziarenka wanilii ucierać na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. W drugiej misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Miksując na średnich obrotach dodawać mąkę na przemian z mlekiem.
Krok 3
Do foremek silikonowych włożyć po łyżce ciasta i kostce czekolady.
Krok 4
Przykryć ciastem napełniając foremki do ⅔ wysokości.
Krok 5
Blaszkę z babeczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25-30 minut. Upieczone babeczki ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej resztą czekolady.
Do ciasta można dodać różnego rodzaju bakalie.