Warzywne leczo

Warzywne leczo

Autor: Niezapominajka

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki, dodać do cebuli, podsmażyć.

Krok 2
Cukinie razem ze skórką pokroić, wsypać do podsmażonej cebuli z papryką.

Krok 3
Pomidory włożyć do wrzącej wody, osączyć, obrać ze skórki, pokroić. Dodać do warzyw, wlać odrobinę wody i gotować do miękkości.

Krok 4
Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Połączyć z warzywami, dodać ketchup, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Składniki:

  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 2 średnie cukinie żółte
  • 30 dag pomidorów
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 papryczki chili
  • Sól, cukier, pieprz do smaku