Wiosenna surówka

Wiosenna surówka

Autor: Niezapominajka

Danie: Obiad,

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Umytą rzodkiewkę i obrane jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Kiszonego ogórka pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach.

Krok 2
Szczypior umyć, osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 pęczek szczypioru
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku