Wrapy z szynką i mango

Wrapy z szynką i mango

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Obieramy mango i kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy twarożek z chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Szpinak przebieramy, myjemy i osuszamy.

Krok 2
Plastry szynki kroimy na pół. Tortille smarujemy kremem chrzanowym. Plastry mango i szynki układamy na połowie każdej tortilli, posypujemy umytym i osuszonym szpinakiem – mocno zwijamy.

Krok 3
Jeśli wybieramy się na piknik, wrapy owijamy serwetką. Wkładamy do płaskiego pojemnika utrzymującego świeżość i transportujemy schłodzone.

Składniki:

  • 150g mango
  • 100g Twarożku Mazurski Smak ze śmietanką, cebulką i pieprzem
  • 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 50g szpinaku baby
  • 2 plastry gotowanej szynki
  • 4 szt. placków do tortilli
  • sól
  • pieprz