Zielona zupa Minestrone

Zielona zupa Minestrone

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki masła, podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę.

Krok 2
Paprykę kroimy w kosteczkę, brokuły kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka, czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3
Dodajemy brukselkę i bardzo drobno posiekaną kapustę. Smażymy przez 2 minuty.

Krok 4
Zalewamy ciepłym bulionem. Gotujemy przez 10 minut.

Krok 5
Dodajemy fasolkę, gotujemy jeszcze kilka minut, dodajemy drobno starty ser, sól i pieprz. Smacznego!

Wskazówki

Podajemy ze świeżą bagietką.

Składniki:

  • 2 młode cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały brokuł
  • 350 g brukselki
  • 250 g kapusty białej
  • 150 g mrożonej fasolki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 3 łyżki startego sera Jantar Mlekpol
  • sól
  • pieprz