Zdrowiej już się chyba nie da! Przepyszna w smaku i bardzo zdrowa zupa na bazie szpinaku i jarmużu. Bomba witaminowa i źródło mnóstwa cennych składników odżywczych.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Ze śmietanką
Krok 1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jarmuż i szpinak dokładnie myjemy. W garnku podgrzewamy bulion.
Krok 2
Do gotującego się bulionu dodajemy jarmuż, szpinak i natkę pietruszki, dusimy ok. 5-10 minut. Przyprawiamy, dodajemy miętę, czosnek i śmietankę Łaciatą. Dusimy jeszcze 5 minut.
Krok 3
Wszystko dokładnie blendujemy.
Krok 4
Możemy podać z dodatkowym kleksem śmietanki Łaciatej i udekorować świeżymi ziołami.