Zupa marchewkowo-imbirowa

Zupa marchewkowo-imbirowa

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Zupy, Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Marchew i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż na oliwie.

Krok 2
Dodaj bulion i gotuj, aż marchew zmięknie.

Krok 3
Zblenduj zupę blenderem. Dopraw startym na tarce imbirem. Dodaj sól i pieprz.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietankę i krótko zblenduj. Smacznego!

Składniki:

  • 600 g marchwi
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 ml śmietanki UHT Łaciate 18%
  • pieprz
  • sól