Zupa ogórkowa z ziołami to zdrowe danie, które dzięki świeżym ogórkom i ziołom ma wyśmienity smak. Polecane dla każdego, zwłaszcza na imprezy i okoliczności. Warto wypróbować ten prosty sposób na świetną zupę.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Ze śmietanką
Krok 1
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło, a następnie szklimy cebulę i ogórki. Dusimy 2 minuty.
Krok 2
Do bulionu drobiowego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ogórki i cebulę z patelni. Gotujemy. Dodajemy przyprawy.
Krok 3
Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Mieszamy. Gotujemy przez 10 minut. Dekorujemy drobno posiekanym koperkiem.