Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w pół krążki. Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Do pół miękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w pół krążki por. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Krok 1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w półkrążki.
Krok 3
Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować.
Krok 4
Do półmiękkich warzyw wsypać ryż i pokrojony w półkrążki por.
Krok 5
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki, gotować do miękkości.
Krok 6
Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną, połączyć z zupą i zagotować. Wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku, wymieszać.