Bardzo smaczna i prosta zupa pieczarkowa ze śmietanką. Nie sposób jej się oprzeć. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych – wychodzi i smakuje każdemu.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler,
Ze śmietanką
Krok 1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Skrzydełka myjemy i umieszczamy w garnku. Zalewamy je 3 szklankami wody i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy warzywa i dalej gotujemy.
Krok 2
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 5 minut.
Krok 3
Po tym czasie przekładamy pieczarki i cebulę do garnka i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 15 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą. Mieszamy.