Zupa pomidorowa z fasolą

Zupa pomidorowa z fasolą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zupa pomidorowa z fasolą to jedna z odmian tradycyjnej zupy pomidorowej. Równie smaczna jak pierwowzór. Fasolka nadaje jej wspaniałego smaku i czyni ją daniem bardzo sycącym.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Obrane cebulę i marchew kroimy w drobną kostkę.

Krok 2
Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu warzywnego. Następnie dodajemy przyprawy.

Krok 3
Wrzucamy również fasolę i gotujemy wszystko przez ok. 25 minut.

Krok 4 
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę Łaciatą, gotujemy przez następne 10 minut.

Składniki:

  • - 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 puszka fasoli białej
  • - 1 cebula
  • - 1 duża marchewka
  • - 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka tymianku