Zupa pomidorowa z miętą

Zupa pomidorowa z miętą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zupa pomidorowa z miętą to przepyszne, bezmięsne danie. Świetnie smakuje z syropem miętowym. Pozycja warta zapamiętania i przygotowania. Na pewno posmakuje każdemu.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Bulion warzywny zagotowujemy.

Krok 2
Do bulionu dodajemy przecier pomidorowy, syrop miętowy i ponownie gotujemy (ok. 10 minut). Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą i podgrzewamy jeszcze 5 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 3
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Zupę dekorujemy liśćmi mięty.

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka chili
  • - garść liści mięty
  • - 20 ml syropu miętowego
  • - 8 łyżek przecieru pomidorowego