Zupa z czerwonych owoców

Zupa z czerwonych owoców

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pięknie prezentująca się na talerzu, pyszna zupa z czerwonych owoców. Idealna na gorące, letnie dni. Smakuje zwłaszcza dzieciom, ale również dorośli będą nią zachwyceni.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Truskawki, rabarbar i maliny myjemy, z truskawek usuwamy szypułki, a następnie wszystkie owoce kroimy na mniejsze części. Wiśnie myjemy i drylujemy.

Krok 2
Owoce przekładamy do garnka. Dodajemy połowę listków mięty i cukier. Całość zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Blendujemy, a następnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.

Składniki:

  • - 500 g wiśni
  • - 300 g malin
  • - 300 g truskawek
  • - 200 g rabarbaru
  • - garść listków mięty
  • - 4 łyżki cukru
  • - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej