Zupa z pokrzywą

Zupa z pokrzywą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zupa, której głównym składnikiem jest pokrzywa. Należy do najzdrowszych i najbardziej smacznych wiosennych zup. Zapewnia siłę, witalność i dobre samopoczucie.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Bulion warzywny podgrzewamy.

Krok 2
Pokrzywę, por, natkę marchewki, natkę selera i natkę pietruszki, a także liście czosnku niedźwiedziego drobno siekamy. Liście dodajemy do gotującego się bulionu warzywnego razem z przyprawami.

Krok 3
Gotujemy 5-10 minut.

Krok 4 
Blendujemy całość na gładki krem.

Składniki:

  • - 350 g listków młodej pokrzywy
  • - 1 por
  • - 1 natka marchewki
  • - 1 natka selera
  • - 1 natka pietruszki
  • - 3 szklanki bulionu warzywnego
  • - garść listków czosnku niedźwiedziego
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu