BABECZKI BURACZANO-PIERNIKOWE

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

  • 200 g ugotowanych buraków,
  • 140 g mąki pszennej,
  • 150 ml oleju,
  • 3 jajka,
  • 50 g kakao,
  • 150 g cukru,
  • szczypta soli,
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka przyprawy do piernika,
  • powidła śliwkowe,
  • ,
  • dekoracja,
  • śmietanka łaciata,
  • cukier puder,
  • posypki

Przygotowanie


Zblendować buraki z olejem na gładką masę. Dodaj jajka do masy buraczanej i zmiksuj. Połącz ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaj je do masy jajeczno-buraczanej i wymieszaj do połączenia się składników. Wlej masę do papilotek do 1/3 wysokości, nałóż małą łyżeczkę powideł śliwkowych i przykryj ciastem. Piecz w temp. 180 st. przez ok 25 minut. Śmietanę ubij z odrobiną cukru pudru na sztywną masę.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis