Danie: Podwieczorek, Deser,
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Maliny zasyp cukrem pudrem, odstaw na 30 minut.
Krok 2
Następnie ugnieć widelcem.
Krok 3
Masło Łaciate utrzyj z cukrem na puszystą masę.
Krok 4
Cały czas ucierając, dodawaj po jednym jajku.
Krok 5
Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową.
Krok 6
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, nałóż porcje ciasta.
Krok 7
W cieście łyżeczką zrób wgłębienie i nałóż mus malinowy.
Krok 8
Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.