Babeczki malinowe na kefirze

Babeczki malinowe na kefirze

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Maliny zasyp cukrem pudrem, odstaw na 30 minut.

Krok 2
Następnie ugnieć widelcem.

Krok 3
Masło Łaciate utrzyj z cukrem na puszystą masę.

Krok 4
Cały czas ucierając, dodawaj po jednym jajku.

Krok 5
Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową.

Krok 6
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, nałóż porcje ciasta.

Krok 7
W cieście łyżeczką zrób wgłębienie i nałóż mus malinowy.

Krok 8
Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.

Ciasto

  • 10 dag masła Łaciate
  • po 2/3 szklanki cukru i mąki
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki kefiru Mlekpol
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z cytryny

Nadzienie

  • 5 dag malin (mogą być mrożone)
  • łyżka cukru pudru