Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Krok 1
Bakłażana dokładnie umyć, przekroić wzdłuż i ponacinać miąższ, skropić oliwą. Piec 10-15 minut w temperaturze 180°C. Po tym czasie wydrążyć miąższ za pomocą łyżki.
Krok 2
Kuskus wsypać do miseczki. Zalać połową szklanki wrzącej wody i zostawić na 5 minut.
Krok 3
Przygotować składniki - pomidora i kalarepkę pokroić w kostkę, papryczkę chilli drobno posiekać.
Krok 4
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kalarepę oraz chilli, dusić około 15 minut.
Krok 5
Dodać kuskus, pomidora i miąższ bakłażana. Przyprawić do smaku i dusić jeszcze kilka minut.
Krok 6
Nałożyć farsz do bakłażana. Na wierzchu ułożyć plastry mozarelli. Piec 15 minut temperaturze 180°C.