Batoniki kokosowe

Batoniki kokosowe

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszne batoniki bez pieczenia, które możesz zabrać ze sobą do pracy lub dać dzieciom do szkoły.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy

Przygotowanie

Krok 1
Wszystkie składniki na batoniki umieszczamy w misce i ucieramy je ze sobą.

Krok 2
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy gotową masę i dociskamy. Wstawiamy formę do lodówki na godzinę.

Krok 3
Po schłodzeniu kroimy masę na batoniki.

Wskazówki

Gotowe batoniki możesz przechowywać w lodówce do 7 dni.

Składniki:

  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej (można zastąpić ekstraktem waniliowym)
  • 1/4 łyżeczki soli