Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec dajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 2
Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 3
Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Na biszkopt wykładamy krem.
Krok 4
Krem posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi.
Krok 5
Na orzeszkach rozsmarowujemy masę krówkową kajmakową.
Krok 6
Masę kajmakową polewamy roztopioną czekoladą i wstawiamy do lodówki.