Bruschetta z mango i kozim serem

Bruschetta z mango i kozim serem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Bruschetta z mango i kozim serem to słodko-słone połączenie. Oryginalna przekąska na każde przyjęcie. Do przygotowania w kilka minut.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Mango obieramy i kroimy w kostkę.

Krok 2 
Bagietkę kroimy w kromki i opiekamy w tosterze lub na patelni.

Krok 3
Kromki smarujemy kozim serem, na to kładziemy po porcji mango. Możemy posypać lekko sezamem i ulubionymi ziołami, zielenizną np. kiełkami.

Składniki :

  • 1 mango dojrzałe
  • 1 bagietka
  • Ser kozi do smarowania
  • 1 łyżka sezamu czarnego opcjonalnie
  • Ulubione zioła do dekoracji