Budyń jaglany mocno jagodowy

Budyń jaglany mocno jagodowy

Autor: Ania321

Danie: Podwieczorek,

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Do rondelka wsypać wypłukaną kaszę i wlać 1,5 szklanki mleka. Gotować 15 minut, aż kasza wchłonie mleko.

Krok 2
Jagody wypłukać pod bieżącą wodą i zmiksować za pomocą blendera.

Składniki:
Dodać ugotowaną kaszę do jagód i zmiksować. Wlać resztę mleka i miksować tak długo, aż powstanie gładki krem.

Krok 4
Przełożyć do pucharków lub miseczek, udekorować jagodami.

Wskazówki

Taki budyń dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy jaglanej
  • 2,5 szkl. mleka Łaciate
  • 1,5 szkl. jagód
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego