Chłodnik ogórkowy z miętą

Chłodnik ogórkowy z miętą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Ogórki obierz, usuń z nich pestki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Do miski włóż połowę ogórków, jogurt naturalny, kefir, pistacje, listki mięty, posiekany koperek i rozgnieciony ząbek czosnku. Wszystkie składniki zblenduj. Na koniec dodaj resztę ogórków i wymieszaj łyżką.

Krok 3
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wstaw do lodówki na min. 1 godzinę. Smacznego!

Składniki:

  • 1 kg zielonych ogórków
  • 250 ml jogurtu naturalnego Milko
  • 200 ml kefiru sokólskiego Mlekpol
  • 50 g pistacji bez łupin
  • 1 garść świeżego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • listki świeżej mięty
  • sól
  • pierz