Ciasteczka pełnoziarniste z rodzynkami

Ciasteczka pełnoziarniste z rodzynkami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Domowe ciasteczka pełnoziarniste z rodzynkami to samo zdrowie. Idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.

Krok 2
Masło ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy miód. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy na jednolitą masę. Wsypujemy rodzynki i kilkakrotnie mieszamy ciasto łopatką.

Krok 3
Na blasze wyłożonej papierem do pieczeni układamy uformowane z ciasta placki w kształcie koła.

Krok 4
Pieczemy 12 minut.

Składniki:

  • 200 g mąki pełnoziarnistej
  • 120 g masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g rodzynek