Ciasteczka serowe z czosnkiem

Ciasteczka serowe z czosnkiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Kolacja,

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 230°C. Blachę do pieczenia posmaruj masłem.

Krok 2
W misce wymieszaj ser, mleko i herbatniki. Zagnieć. Ciasto ma być miękkie i gęste.

Krok 3
Ciastka nakładaj łyżką na blachę do pieczenia. Piecz przez ok. 8-10 min, aż ciastka się zarumienią.

Krok 4
W rondelku rozpuść masło. Dodaj czosnek i wymieszaj. Dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki. Upieczone ciasteczka posmaruj masłem czosnkowym z pietruszką. Smacznego!

Składniki:

  • 2 szklanki zmielonych herbatników
  • 1 szklanka tartego sera Gouda
  • ⅔ szklanki mleka UHT Łaciate 3,2%
  • ¼ szklanki masła Łaciate
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku
  • natka pietruszki