Crostini z ricottą i borówkami

Crostini w wersji na słodko. Borówki to ciekawy dodatek do sera ricotta. Kolorowa i szybka przekąska na imprezę. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, a jednocześnie oryginalny.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 bagietka
  • - 250 g borówek amerykańskich
  • - ser ricotta do smarowania
  • - 1-2 łyżek miodu

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki i opiekamy w tosterze.



Krok 2

Borówki myjemy i osuszamy.



Krok 3

Każdą kromkę smarujemy ricottą, kładziemy kilka borówek i polewamy odrobiną miodu.



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.