Cytrynowiec na biszkopcie

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkopt

  • 3 jajka,
  • 100g cukru,
  • 60g mąki ziemniaczanej,
  • 60g mąki pszennej,
  • 1 łyżka wody,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Poncz

  • sok z cytryny 3 łyżki,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • ½ szklanki wody

Masa budyniowa:

  • 2 budynie śmietankowe bez cukru,
  • ½ szklanki wyciśniętego soku z cytryny,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 200 g cukru,
  • 1 kostka masła ( 200 g )

Cytrynowa pianka:

  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 500ml śmietanka łaciata 30- 36%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 szkl gotowanej wody

Lukier

  • sok z połowy cytryny,
  • cukier puder

Dodatkowo

  • 350 g herbatników,
  • wiórki białej czekolady

Przygotowanie

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis