Czekoladowe pancake’s

Czekoladowe pancake’s

Autor: najlepszewkuchni.pl

Idealnie wilgotne w środku i puszyste naleśniki w amerykańskim stylu.

Danie: Śniadanie,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Wszystkie składniki, z wyjątkiem czekolady, miksujemy ze sobą w misce.

Krok 2
Do zmiksowanych składników dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy.

Krok 3
Naleśniki smażymy na ciepłej patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Krok 4
Podawać udekorowane sezonowymi owocami i cukrem pudrem.

Składniki :

  • - 2 duże jajka
  • - 250 ml mleka
  • - 3 łyżki oleju rzepakowego
  • - 1,5 szklanki mąki pszennej
  • - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • - 1 łyżka proszku do pieczenia
  • - 3 łyżki kakao
  • - pół łyżeczki soli
  • - pół szklanki posiekanej czekolady
  • - garść owoców sezonowych do dekoracji