Czekoladowy pudding z chia z mlekiem migdałowym

Pudding z chia to pomysł na słodkie śniadanie. Jest lekki i smaczny. Z dodatkiem świeżych malin komponuje się świetnie. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 szklanki mleka migdałowego
  • - 2 czubate łyżki nasion chia
  • - 1 łyżka miodu
  • - 2 łyżki kakao
  • - ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • - ok 6 malin
  • - 1 łyżka płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Połowę porcji nasion mielimy w młynku do kawy na „mąkę”. Do miski wsypujemy nasiona chia oraz powstałą mąkę. Zalewamy mlekiem migdałowym. Dodajemy miód, wanilię oraz kakao.



Krok 2

Gotowy pudding przelewamy do miseczek. Wkładamy do lodówki na całą noc.



Krok 3

Gotowy pudding dekorujemy malinami oraz płatkami migdałów.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-11-13 12:07:00

Muszę koniecznie zrobić, bo czekoladowego chia jeszcze nie jadłam.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.