Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Krok 1
Ser przełożyć do miksera, zmiksować na gładką masę.
Krok 2
Kawę wsypać do podłużnej miseczki, zalać przegotowaną wodą, ostudzić.
Krok 3
Do wysokiego naczynia wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Następnie ciągle ubijając dodać ser i ajerkoniak.
Krok 4
Na dnie pucharków wyciskamy szprycą trochę kremu, posypujemy kakao.
Krok 5
Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść ( można połamać biszkopta i dopiero układać w pucharkach). Tak postępujemy do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być krem posypany kakao. Udekorować biszkoptami, listkami melisy i owocami.