Ekspresowa zupa krem z jarmużu

Ekspresowa zupa krem z jarmużu

Autor: najlepszewkuchni.pl

Ekspresowa zupa krem z jarmużu to danie, które jest nie tylko pożywne, ale i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla zapracowanych osób, które dbają o sylwetkę i zdrowie.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie lekko obsmażamy na maśle. Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy.

Krok 2
W osobnym garnku podgrzewamy bulion. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy jarmuż, natkę pietruszki i przyprawy. Dusimy ok. 5-10 minut.

Krok 3
Blendujemy, po czym dodajemy obsmażony czosnek i ugotowany kalafior.

Składniki:

  • - 500 g jarmużu
  • - ½ kalafiora
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 natka pietruszki