Ekspresowy makaron z chili

Ekspresowy makaron z chili

Autor: najlepszewkuchni.pl

Lekko ostry makaron, który wykonasz w zaledwie 10 minut!

Danie: Kolacja, Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam,

Przygotowanie

Krok 1
Do garnka wlej wodę i zagotuj na dużym ogniu. Dodaj makaron i gotuj go, aż do miękkości przez ok. 3-4 minuty.

Krok 2
W międzyczasie na woku, na średnim ogniu podgrzej olej sezamowy, sos sojowy i olej.

Krok 3
Na wok dodaj czosnek i smaż, aż zacznie pachnieć, przez ok. 30-45 sekund. Zdejmij z ognia.

Krok 4
Po odpowiednim czasie makaron odcedź, a następnie dodaj go do woka i dokładnie wymieszaj go z oliwą czosnkową.

Krok 5
Cebulę posiekaj na drobno i udekoruj nią wierzch dania. Dodatkowo posyp sezamem. Smacznego!

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu ramen
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju chili chiu chow
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szczypta sezamu czarnego lub białego
  • 2 zielone cebule lub szczypiorek