Filety wieprzowe w imbirze to delikatne, smaczne danie, polecane na obiad, jak również na inne okazje. Imbir nadaje mu szczególnego smaku i aromatu. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Danie: Obiad,
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja,
Bez laktozy
Krok 1
Imbir obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z sosem sojowym, wodą, białym winem oraz mąką ziemniaczaną.
Krok 2
Filety wieprzowe kroimy w plastry (lub kostkę) i mieszamy z przygotowaną wcześniej marynatą.
Krok 3
Obieramy marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, odsączamy kukurydzę i groszek. Mięso smażymy bez marynaty na oliwie przez 2 minuty z każdej strony.
Krok 4
Następnie dodajemy warzywa i smażymy przez kolejny 2 minuty. Dolewamy marynatę i lekko zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dekorujemy natką pietruszki.