Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Deser,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Foremki na babeczki wysmaruj dokładnie masłem.

Krok 2
W garnuszku rozpuść masło wraz z czekoladą.

Krok 3
Do miski wbij jaja. Dodaj cukier i mąkę. Wszystko razem wymieszaj. Dolej masę czekoladową i ponownie wymieszaj. Nałóż masę do każdej foremki.

Krok 4
Piecz w piekarniku przez ok. 15 minut w 180°C. Podawaj posypane cukrem pudrem. Smacznego!

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady 80%
  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 45 g masła Łaciate
  • 1 łyżka cukru pudru