Galaretka z bitą śmietaną

Galaretka z bitą śmietaną

Autor: Anna Bobrowska

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Bita śmietana
Śmietanę 30% przekładamy do miski, ubijamy mikserem do sztywności, następnie dodajemy cukier waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy.

Galaretka
Rozpuszczamy galaretkę w 0,5 l gorącej, przegotowanej wody. Czekamy aż wszystko się stęgnie. Po stęgnięciu wkładamy galaretkę do pucharków. Wszystko dekorujemy bitą śmietaną i kolorowymi dodatkami.

Galaretka

  • 1 galaretka truskawkowa, wiśniowa lub pomarańczowa,
  • 1 cukier waniliowy,
  • kolorowe dodatki

Bita śmietana

  • śmietanka UHT Łaciata 30% 0.5 l