Gofry na serku mascarpone

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 25 dag serka mascarpone,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki cukru,
  • 6 łyżek mleka Łaciate,
  • 10 łyżek z czubkiem mąki pszennej,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka oleju do ciasta,
  • olej do smarowania gofrownicy

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przekładamy serek mascarpone i dodajemy wybite jajko oraz wsypujemy cukier, mieszamy. Dolewamy mleko i mieszamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewany przez sitko i wsypujemy do masy serowej, dolewamy olej i mieszamy. Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem. Nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone przekładamy na metalową kratkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.