Gofry owsiane, bezglutenowe

Wersja ciasta na gofry dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Prosty i szybki przepis na bezglutenowe gofry. Rewelacyjnie smakują z dodatkiem świeżych owoców.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 szklanka płatków owsianych
  • - ½ szklanki mleka
  • - ½ szklanki wody
  • - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 1g soli
  • - ok 200 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Odstawiamy na min. 10 min, tak by płatki owsiane dobrze się namoczyły.



Krok 2

Składniki dokładnie miksujemy.



Krok 3

Wlewamy ciasto do gofrownicy. Pieczemy ok. 3-4 min. Gofry podajemy posypane borówkami lub innymi ulubionymi owocami.



Wskazówki

Aby ciasto nie przywarło, proponujemy posmarować gofrownicę cienką warstwą oleju.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.