Grillowany indyk z mozzarellą i pomidorami

Grillowany indyk z mozzarellą i pomidorami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszne danie na grilla – indyk w glazurze miodowej podany z mozzarellą, pomidorami i bazylią. Koniecznie musisz go spróbować!

Danie: Obiad,

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Pierś z indyka kroimy na 4 części.

Krok 2
4 pomidorki koktajlowe blendujemy i mieszamy z miodem, bazylią i papryką. Tak powstałą marynatą nacieramy filety i odstawiamy na 10 minut.

Krok 3
Mozzarellę kroimy na plasterki, pozostałe pomidorki kroimy na ćwiartki.

Krok 4
Piersi z indyka grillujemy z obu stron. Pod koniec grillowania kładziemy na mięsie plasterki mozzarelli i pozostawiamy, aż ser lekko się stopi. Podajemy z ćwiartkami pomidorów.

Składniki :

  • ½ piersi z indyka
  • 200 g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka bazylii