Pyszne, grillowane mięso wieprzowe z dodatkiem aromatycznego, musztardowo-śmietankowego sosu i kolorowych warzyw to danie, które rewelacyjnie sprawdzi się na imprezę grillową lub po prostu szybki lunch.
Danie: Obiad,
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Ze śmietanką
Krok 1
Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Lekko je rozbijamy pięścią. Oliwę mieszamy z solą i czosnkiem. Tak otrzymaną marynatą nacieramy lekko polędwiczki. Odstawiamy na 15 minut, po czym grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony.
Krok 2
Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 3
Przygotowujemy sos. Musztardę gruboziarnistą i stołową podgrzewamy w garnuszku. Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką, solą, pieprzem i dodajemy do musztardy. Gotujemy na małym ogniu, mieszając ok. 5 minut.
Krok 4
Polędwiczki podajemy z sosem i warzywami.