Jajecznica z zielonymi szparagami

Jajecznica z zielonymi szparagami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Śniadanie,

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Szparagi oczyszczamy, lekko obieramy. Każdego szparaga smarujemy lekko oliwą. Grillujemy je przez parę minut na patelni grillowej tak, aby zmiękły.

Krok 2
Zgrillowane szparagi kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 3
Na patelni roztapiamy masło i wbijamy jajka. Doprawiamy solą, pieprzem. Jak jajecznica będzie gotowa to na sam koniec dodajemy szparagi i parmezan, wszystko mieszamy i podajemy.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pęczek zielonych szparag
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • Oliwa