Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

Autor: Ania321

Danie: Śniadanie,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a następnie przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i wrzucić je do miseczki. Rozgnieść żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Krok 2
Szynkę parmeńską pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać również majonez. Wymieszać. Przyprawić masę świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 3
Dodać wypłukaną, osuszoną i pokrojoną rukolę. Wymieszać i faszerować jajka powstałą masą.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 1 duża garść rukoli
  • 2 łyżki majonezu
  • Pieprz